Районна избирателна комисия Видин


РЕШЕНИЕ
№ 121 - ПВР
Видин, 06.11.2016

ОТНОСНО: Жалба от Петър Ванчев Тодоров.

В РИК – Видин е постъпила жалба с вх. № 184/06.11.2016 г. по описа на комисията, подадена от Петър Ванчев Тодоров – упълномощен представител на ПП „Движение за права и свободи“ за нарушение на чл. 182, ал. 1 от Изборния кодекс.

Жалбоподателят твърди, че по данни на жители от с. Жеглица, общ. Видин пред СИК № 050900112 – с . Жеглица, общ. Видин представителя на НФСБ Росен Живков е видян да обикаля пред секционните комисии в с. Гайтанци, с. Въртоп, с. Синаговци, гр. Дунавци, с. Цар Симеоново, с. Ботево и всички секционни избирателни комисии в общ. Видин със служебния си автомобил, който е обозначен с инициали НФСБ, което се счита за агитация в изборния ден.

Моли се да бъдат предприети своевременни мерки и нарушението да бъде отстранено.

Съгласно Параграф 1, т. 17 от Допълнителните разпоредби на Изборния кодекс: „Предизборана агитация“ е призив за подкрепа или неподкрепа на кандидат, партия, коалиция или инициативен комитет при участие в избори. Наименованието и символите на партия и коалиция, поставени върху предмети, в които не се съдържа призив за подкрепа, не се смятат за агитация по смисъла на кодекса.“

РИК – Видин намира, че наличието на инициали на НФСБ върху автомобила не е предизборна агитация по смисъла на Изборния кодекс, поради което жалбата следва да бъде оставена без уважение като неоснователна.

С оглед на гореизложеното и на основание чл. 72, ал. 1, т. 20 от ИК, РИК – Видин

 

РЕШИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ  жалба с вх. № 184/06.11.2016 г. по описа на комисията, подадена от Петър Ванчев Тодоров.

 

Решението е изготвено в три еднообразни екземпляра.

Решението подлежи на обжалване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

 

Председател: Павел Пламенов Петков

Секретар: Лъчезар Сергеев Предоев

* Публикувано на 06.11.2016 в 15:51 часа

Календар

Решения

всички решения