Районна избирателна комисия Видин


РЕШЕНИЕ
№ 97-НС
Видин, 28.03.2023

ОТНОСНО: Жалба от Свилен Севастакиев Маринов

В РИК – Видин е постъпила жалба с вх. № 194/27.03.2023 г., 14.30 ч.  по описа на РИК - Видин, подадена от Свилен Севастакиев Маринов, в качеството си на упълномощен представител на Коалиция ,,Продължаване промяната-Демократична България“. В жалбата се твърди, че от три дни не може да постави агитационни материали на Коалицията, съгласно заповедта на кметския наместник на с.Връв на остъклената витрина на читалището, тъй като длъжностно лице от читалището държи ключа от сградата, той няма никакъв достъп и не може да изпълни своите задължения.

Към жалбата е приложено пълномощно от 20.02.2023г., с което Лозина Йорданова Николова, като пълномощник на Атанас Петров Атанасов и Христо Любомиров Иванов-представляващи Коалиция ,,Демократична България-Обединение“ преупълномощава Свилен Севастакиев Маринов да представлява Коалиция ,,Демократична България-Обединение“ в МИР 05 ВИДИН в изборите за народни представители на 02.04.2023г.

С РЕШЕНИЕ № 1662-НС София, 15 февруари 2023 г. ЦИК  е регистрирала коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ между партия „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“, партия „ВОЛТ“, партия „СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА“, партия „ЗЕЛЕНО ДВИЖЕНИЕ“, партия „ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ“ и партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ за общо участие в изборите за народни представители на 2 април 2023 г., подписано от лицата, представляващи партиите, и подпечатано с печатите на участващите в коалицията партии. Коалицията се представлява заедно от Кирил Петков Петков, Асен Васков Василев, Христо Любомиров Иванов и Атанас Петров Атанасов.

РИК-Видин констатира, че жалбоподателя няма надлежна представителна власт да представлява коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ пред РИК-Видин, тъй като представителната му власт е предоставена от част от лицата, които представляват Коалицията, а именно Атанас Петров Атанасов и Христо Любомиров Иванов в качеството им на представляващи Коалиция ,,Демократична България-Обединение“. Жалбоподателят няма представителна власт от всички представляващи коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ заедно. 

С оглед на гореизложеното и на основание чл. 72, ал. 1, т. 20 от Изборния кодекс, Районна избирателна комисия – Видин

РЕШИ:

               ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба от Свилен Севастакиев Маринов, като пълномощник на Атанас Петров Атанасов и Христо Любомиров Иванов-представляващи Коалиция ,,Демократична България-Обединение“

Решението е изготвено в два еднообразни екземпляра.

Решението подлежи на обжалване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

Председател: Даниел Боянов Цветанов

Секретар: Васил Цветанов Бенов

* Публикувано на 28.03.2023 в 18:28 часа

Календар

Решения

  • № 156-НС / 05.04.2023

    относно: Определяне на членове на РИК - Видин за предаване на ТЗ на ГД ГРАО при МРРБ на избирателните списъци, декларации и удостоверения към тях, списъци на заличени лица и списъците за допълнително вписване на придружители от проведените избори за народни представители в страната на 02 април 2023 г.

  • № 155-НС / 03.04.2023

    относно: Приключване на работата в Изчислителния пункт към Районна избирателна комисия – Видин

  • № 154-НС / 03.04.2023

    относно: Внасяне на корекция в компютърния запис на приемо-предавателна разписка №05002009, издадена от „Информационно обслужване“ АД.

всички решения