Районна избирателна комисия Видин


РЕШЕНИЕ
№ 115-НС
Видин, 31.03.2023

ОТНОСНО: Пропускателен режим в РИК - Видин и Изчислителен пункт към РИК - Видин в Спортна зала - Видин и пространства към нея.

С цел оптимизиране на процеса по приемане и обработка в Спортна зала - Видин и пространства към нея на резултатите от изборите за народни представители на 02.04.2023 г. и с цел гарантиране правата и безопасността на участващите в този процес, на основание чл. 72, ал. 1, т. 1, 22, 23 и 25 ИК, Районна избирателна комисия – Видин

РЕШИ:

  1. Утвърждава режим на достъп до зоната на РИК - Видин в Спортна зала - Видин и пространства към нея, както следва:

1.1. Членовете на СИК от района се допускат през вход - А след легитимация с удостоверение, издадено от РИК – Видин и документ за самоличност. Представител на Областна администрация – Видин предоставя пореден номер като за община Видин номерата започват от 1 и продължават във възходящ ред, а за другите общини от областта номерата също започват от 1 и продължават във възходящ ред по реда на пристигането на съответната СИК. Същите имат достъп до зоните за изчакване на определените за тях места, Изчислителния пункт към РИК, зоната за приемане на секционни протоколи от РИК и зоната на комисията по чл. 287 от ИК само за община Видин.

1.2. Членовете на РИК, техническите сътрудници на РИК и представителите на „Информационно обслужване” АД имат право на неограничен достъп в зоната на РИК- Видин. Същите са длъжни да носят издадените им за целта идентификационни баджове.

Работните места на членовете и сътрудниците на РИК– Видин за приемане на протоколите от СИК се определят, както следва:

работно място

член на РИК

1

Васил Цветанов Бенов

2

Росен Кръстев Ангелов

3

Антонио Яниславов Стоянов

4

Иван Видолов Иванов

5

Ненчо Илиев Нешев

6

Славяна Младенова Николова

7

Пламенка Найденова Цветкова

8

Даниел Боянов Цветанов

9

Елеонора Валериева Петрова

10

Владимир Цоков Иванов

11

Наталия Димитрова Петрова

12

Захарин Иванов Захариев

13

Ирена Петрова Николова

14

Бисерка Цецкова Борисова

15

Калоян Росенов Живков

 

Членовете на РИК се подпомагат от технически сътрудници.

  

  1. Право на достъп до определената за тях зона в РИК - Видин и в Изчислителния пункт към РИК - Видин имат:

- по един наблюдател от една и съща неправителствена организация (легитимират се с валидно удостоверение издадено от ЦИК и документ за самоличност);

- по един застъпник на кандидатска листа на партия или коалиция (легитимират се с валидно удостоверение издадено от РИК и документ за самоличност);

- по един упълномощен представител на партия или коалиция (легитимират се с пълномощно издадено от съответната политическа сила и обявено пред РИК - Видин и документ за самоличност);

- кандидати, регистрирани за участие в изборите в Пети изборен район (легитимират се с удостоверение издадено от РИК - Видин и документ за самоличност);

- по един анкетьор от организация (легитимират се с удостоверение издадено от ЦИК и документ за самоличност);

- по един представител от средство за масово осведомяване (легитимират се с валидна журналистическа карта), евентуално придружен от оператор.

  1. Лицата по т. 2 се допускат в определената за тях зона в частта на РИК - Видин в Спортна зала - Видин и пространства към нея. При запълване на капацитета на мястото, определено за лицата по т. 2, допускането на допълнителен брой от различните категории длъжностни лица посочени в чл. 288а ИК, ще се осъществява при освобождаване на пространство.
  2. Предвид факта, че в зоните на Изчислителния пункт към РИК - Видин и РИК - Видин се обработват лични данни, заснемане може да се осъществява единствено при задължително спазване на нормативните изисквания за защита на личните данни. С оглед това, организациите, чиито представители ще присъстват в качеството на лица по т. 2, следва надлежно да запознаят последните с приложимите правила и изисквания относно защитата на лични данни. В случай на констатирани нарушения и/или оплаквания ще бъде сезиран компетентния орган КЗЛД.

Решението е изготвено в два еднообразни екземпляра.

Решението подлежи на обжалване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

Председател: Даниел Боянов Цветанов

Секретар: Васил Цветанов Бенов

* Публикувано на 31.03.2023 в 17:25 часа

Календар

Решения

  • № 156-НС / 05.04.2023

    относно: Определяне на членове на РИК - Видин за предаване на ТЗ на ГД ГРАО при МРРБ на избирателните списъци, декларации и удостоверения към тях, списъци на заличени лица и списъците за допълнително вписване на придружители от проведените избори за народни представители в страната на 02 април 2023 г.

  • № 155-НС / 03.04.2023

    относно: Приключване на работата в Изчислителния пункт към Районна избирателна комисия – Видин

  • № 154-НС / 03.04.2023

    относно: Внасяне на корекция в компютърния запис на приемо-предавателна разписка №05002009, издадена от „Информационно обслужване“ АД.

всички решения