Районна избирателна комисия Видин


РЕШЕНИЕ
№ 72-НС
Видин, 15.09.2022

ОТНОСНО: Жалба от Петър Миланов, кандидат за народен представител от кандидатската листа на КП Продължаваме Промяната

В РИК – Видин е постъпила жалба с вх. № 128/15.09.2022 г., 14.45 ч.  по описа на РИК - Видин, подадена от Петър Миланов, кандидат за народен представител от кандидатската листа на КП Продължаваме Промяната. В жалбата се твърди, че на много места в община Видин от ПП „Възраждане“ са залепени агитационни материали на нерегламентирани места. Иска се РИК – Видин да изпълни правомощията си по Изборния кодекс и да предприеме съответното решение за отстраняване на агитационните материали и налагане на съответните санкции.

Павел Петков и Соня Иванова – членове на Районна избирателна комисия – Видин извършиха проверка, при която констатираха наличие на агитационни материали, поставени върху дървета на ул. Княз Борис I в гр. Видин - в нарушение на разпоредбата на чл. 183, ал. 3 от Изборния кодекс. С оглед на това, РИК – Видин следва да укаже на кмета на община Видин, че на основание чл. 186, ал. 1 от Изборния кодекс, трябва да предприеме необходимите действия за премахване на агитационните материали, поставени върху неопределените за това места.

От данните в жалбата и от извършената проверка е невъзможно да бъдат  събрани достатъчно доказателства относно датата на извършване на нарушението, както и собственото, бащиното и фамилното име и възрастта на нарушителя, точния му адрес и местоработата, единен граждански номер – задължителни реквизити по чл. 42 от Закона за административните нарушения и наказания, необходими за съставяне на акт за установяване на административно нарушение и налагане на административно наказание на конкретен извършител.

С оглед на гореизложеното и на основание чл. 72, ал. 1, т. 20 от Изборния кодекс, Районна избирателна комисия – Видин

РЕШИ:

                УСТАНОВЯВА нарушение на чл. 183, ал. 3 от Изборния кодекс, изразяващо се в поставяне на агитационни материали на ПП „Възраждане върху дървета на ул. Княз Борис I в гр. Видин.

УКАЗВА на кмета на община Видин да предприеме необходимите действия за премахване на агитационните материали.

Решението е изготвено в два еднообразни екземпляра.

Решението подлежи на обжалване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

 

Зам. председател: Ирена Петрова Николова

Секретар: Павел Пламенов Петков

* Публикувано на 16.09.2022 в 08:01 часа

Календар

Решения

  • № 181-НС / 04.10.2022

    относно: Определяне на членове на РИК - Видин за предаване на ТЗ на ГД ГРАО при МРРБ на избирателните списъци, декларации и удостоверения към тях, списъци на заличени лица и списъците за допълнително вписване на придружители от проведените избори за народни представители в страната на 02 октомври 2022 г.

  • № 180-НС / 04.10.2022

    относно: Приключване на работата в Изчислителния пункт към Районна избирателна комисия – Видин

  • № 179-НС / 02.10.2022

    относно: Сигнал от Александър Матеев, представляващ коалиция ГЕРБ-СДС.

всички решения