Районна избирателна комисия Видин


РЕШЕНИЕ
№ 5-ЕП/НС
Видин, 20.04.2024

ОТНОСНО: Определяне броя на експертите и техническите сътрудници, имената, функциите и периода на подпомагане на дейността на Районната избирателна комисия - Видин на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

На основание чл. 72, ал. 1, т. 1, във връзка с чл. 78 от Изборния кодекс и Решение № 3053-ЕП/НС от 09.04.2024г. на ЦИК, Районната избирателна комисия - Видин

РЕШИ:

ОПРЕДЕЛЯ двама експерти за подпомагане дейността на Районната избирателна комисия - Видин, считано от назначаването им до 14 дни включително след провеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

ПРЕДЛАГА на областния управител на област Видин да сключи граждански договор за длъжността експерт с Маруся Анатолиева Паракинова.

ПРЕДЛАГА на областния управител на област Видин да сключи граждански договор за длъжността експерт с Бисерка Цецкова Борисова.

ОПРЕДЕЛЯ следния предмет на договорите с определените специалисти: „Подпомага дейността на Районната избирателна комисия - Видин, включително публикуване на взетите решения и протоколите от заседанията на интернет страницата на комисията; попълване и поддръжка на електронните регистри на представителите и застъпниците, както и на електронния публичен регистър на жалбите и сигналите до РИК и решенията по тях, изготвяне на удостоверения на регистрираните в РИК партии, коалиции и инициативни комитети, изготвяне на удостоверения на регистрираните в РИК кандидатски листи на партии, коалиции и инициативни комитети, изготвяне на удостоверения на назначените членове на секционни избирателни комисии и на регистрираните застъпници; осъществява телефонна комуникация, завежда по установения ред входящата и изходяща писмена кореспонденция; предава получената кореспонденция; изпълнява други конкретно възложени задачи, свързани с длъжността.“

Срокът на договорите е от 22.04.2024г. до 14 дни след провеждане на изборите- 23 юни 2024 г. включително.

ОПРЕДЕЛЯ месечно възнаграждение в размер на 1900 лв. за длъжността експерт.

ОПРЕДЕЛЯ до четирима техническите сътрудници за подпомагане дейността на Районната избирателна комисия - Видин, считано от назначаването им до 14 дни включително след провеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

ОПРЕДЕЛЯ следния предмет на договорите с определените техническите сътрудници: „Подпомага дейността на Районната избирателна комисия - Видин, включително публикуване на взетите решения и протоколите от заседанията на интернет страницата на комисията; попълване и поддръжка на електронните регистри на представителите и застъпниците, както и на електронния публичен регистър на жалбите и сигналите до РИК и решенията по тях, изготвяне на удостоверения на регистрираните в РИК партии, коалиции и инициативни комитети, изготвяне на удостоверения на регистрираните в РИК кандидатски листи на партии, коалиции и инициативни комитети, изготвяне на удостоверения на назначените членове на секционни избирателни комисии и на регистрираните застъпници; осъществява телефонна комуникация, завежда по установения ред входящата и изходяща писмена кореспонденция; предава получената кореспонденция; изпълнява други конкретно възложени задачи, свързани с длъжността.“

Срокът на договорите е от датата на сключване гражданските договори до 14 дни след провеждане на изборите- 23 юни 2024 г. включително.

ОПРЕДЕЛЯ месечно възнаграждение в размер на 1300 лв. за длъжността технически сътрудник.

ОПРЕДЕЛЯ до дванадесет технически сътрудници за подпомагане дейността на Районната избирателна комисия - Видин в изборната нощ при провеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

ОПРЕДЕЛЯ следния предмет на договорите с определените техническите сътрудници за подпомагане дейността на Районната избирателна комисия - Видин в изборната нощ: Подпомагат дейността на Районната избирателна комисия - Видин в изборната нощ, като следят за наличие на изрично определените в методическите указания документи и материали  носени от СИК в РИК и проверяват съответствието на числовите данни в секционните протоколи при предаването им в РИК- Видин.

ОПРЕДЕЛЯ еднократно възнаграждение в размер на 150 лв. за длъжността технически сътрудник в изборната нощ.

Заверено копие от решението да се изпрати на областния управител на област Видин за съгласуване по реда на т.1.6. от Решение № 3053- ЕП/НС от 09.04.2024г. на ЦИК и сключване на граждански договор с определените лица. 

Решението е изготвено в два еднообразни екземпляра.

Решението подлежи на обжалване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

Председател: Даниел Боянов Цветанов

Секретар: Ирена Петрова Николова

* Публикувано на 20.04.2024 в 11:39 часа

Календар

Решения

  • № 64-НС / 13.05.2024

    относно: Процедура за определяне чрез жребий на реда за представяне в диспутите по Радио Видин на партиите и коалициите, регистрирали в РИК – Видин кандидатски листи в изборите за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 63-ЕП/НС / 13.05.2024

    относно: Упълномощаване на членове на Районна избирателна комисия – Видин за приемане на бюлетините и изборните книжа за район 05 – Видински, както и ролките със специализирана хартия за машинно гласуване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. и за осъществяване на контрол при транспортирането и доставката им.

  • № 62-ЕП/НС / 13.05.2024

    относно: Поправка на техническа грешка в Решение №58 -ЕП/НС от 12 май 2024 г. на РИК.

всички решения